Respectvol scheiden

Respectvol scheiden

Met een goede mediator verlopen niet alle echtscheidingen  moeizaam.
De rol van een goede mediator kan hier van groot belang zijn. Een goede mediator zal de belangen van beide partners even zwaar laten wegen. Als ze allebei een beetje ‘water bij de wijn ‘ doen, dan is een goed verloop van een scheiding dichtbij. Uiteraard spelen gevoelens een grote rol in dit proces, maar door naar beide goed te luisteren, kun je de meeste problemen in dop wel oplossen.
Uiteindelijk wil je allebei hetzelfde, een zo optimaal mogelijke afronding van een gezamenlijke periode. Zowel financieel als emotioneel.

Wanneer één van de partners direct een advocaat inschakelt, behartigt de advocaat enkel de belangen van zijn client. Zo haal je voor jou het meest optimale eruit, alleen is de relatie voor eeuwig beschadigd. Je zal zeggen, dat is deze toch al. Maar als je kinderen hebt, zit je jouw hele leven aan jouw ex-partner vast. Denk eens aan een diploma-uitreiking,  afstuderen, bruiloft of als jullie kind vader of moeder wordt. Alles wordt extra beladen en van een ontspannen relatie is nooit geen sprake meer.

Het kan zeker anders! Ooit heb je van elkaar gehouden. En ook al ben je misschien gekwetst of voel je je bedrogen. Het hoeft geen langslepend conflict te worden. Daarin heb je een keuze!

Ik kan jullie helpen om op een respectvolle manier uit elkaar te gaan, zodat je de rest van je leven niet onder  de scheiding hoeft te lijden. Neem contact op voor meer informatie. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.